Joost Grootens. Young-old.

Joost Grootens. Young-old.

Studio Joost Grootens, gevestigd aan het IJ in Amsterdam is één van de internationaal meest toonaangevende ontwerpstudio’s waarbij information design en editorial design een cruciale rol spelen. Hun meest recente realisatie is de 'Dikke Van Dale', het mythische woordenboek van de Nederlandse taal, dat – na een intensief vooronderzoek van vijf jaar – een volledig nieuwe structuur, typografie en vormgeving kreeg.

In 2010 (tweede editie in 2011) bracht Joost Grootens een monografie uit met de titel 'I swear I use no art at all (10 years, 100 books, 18,788 pages)'. Als statement kan dit tellen en het boek liet zich lezen als een heuse stamboom van de eerste honderd boeken die door de studio werden ontworpen. Joost Grootens leidt sinds 2011 eveneens de masteropleiding Information Design aan de Design Academy Eindhoven.

Eén van de meest recente en in het oog springende publicaties, is 'Young-Old' van de Nieuw-Zeelandse architect, urbanist en onderzoeker Deane Simpson. Dit bijzondere boek, uitgegeven door Lars Müller Publishers, werd in 2015 bekroond met de prestigieuze DAM Architectural Book Award, een initiatief van de Frankfurter Buchmesse en het Deutsches Architekturmuseum (DAM). …

Read more by downloading the pdf.

Info

About the work of Studio Joost Grootens. Published in Addmagazine, issue 14/2016. Language: Dutch & French.


download pdf
Related projects