Hello, I am Erik.

Hello, I am Erik.

Met een aantal volgers op Twitter evenredig aan zijn status, kan je zeggen dat Erik Spiekermann (°1947) als letter- en grafisch ontwerper een indrukwekkende reputatie heeft opgebouwd. Toch is hij veel meer dan een invloedrijk typograaf. Spiekermann is een begrip, zijn impact is onmiskenbaar en zijn netwerk beslaat de hele wereld. Als oprichter van MetaDesign, FontShop, United Designers Network en EdenSpiekermann is hij bovendien ook een uiterst succesvol ondernemer. Tevens is hij een bruggenbouwer tussen de diverse generaties ontwerpers die hem omringen.

De ontwerppraktijk van Erik Spiekermann is er nooit één van easy money geweest. Als visionair ontwerper koos hij niet voor oppervlakkige oplossingen maar veranderde hij mee het aanzicht van vele magazines, kranten, boeken, brands, bedrijven, luchthavens, stations etc. Denk maar aan de identiteit, de typografie en de signage van het Berlijnse BVG en Die Bahn, de Duitse spoorwegmaatschappij. Het zijn twee toonvoorbeelden van hoe doordachte typografie het leven van de mensen vergemakkelijkt en stadsbeleving aangenamer en functioneler maakt. …

Read more by downloading the pdf.

Info

A book review of 'Hello, I am Erik', colleague and friend. Published in Addmagazine, issue 14/2016. Language: Dutch & French.


download pdf
Related projects