Jan en Randoald. Cheaters! That is what they are!

Jan en Randoald. Cheaters! That is what they are!

Doorzakkend in een Gents restaurant, waarvan ik mij de naam niet meer herinner en neen het lag niet aan overvloedig drankgebruik. Niet deze keer.

Is grafisch ontwerp gemakkelijk? Laat mij niet lachen. Het is niet omdat we Vlaamse jongens zijn, dat we nog steeds in de klei zitten hé Jan? Neen, met huis- tuin- en keukenontwerpers hebben we ook niets te maken. Al is werken op je laptop in de keuken best wel aangenaam, niet Randoald?

Ik krijg een tik van de ober waarna de soep – zoals steeds – te heet wordt opgediend.

PFFFF. De jongens achter janenrandoald, Jan en Randoald dus, je zou ze inderdaad 'Vlaamse' jongens kunnen noemen, zelfs met enige heroïek in hun vaandel, maar 'Vlaams' is hun grafisch ontwerp allerminst. Randoald, geef mij de GOUDY eens door a.u.b.? Tja, aan Jan hoef ik dit niet te vragen – weet ik intussen – want Jan lust geen kaas. Jan haat kaas!

En het voorgerecht was nochtans zo lekker!

Neen, hij lust ook geen raclette uit Zwitserland, hoe sterk de typografie daar ook is. En de koeien in Nederland weten hem enkel te boeien vanwege hun enig mooi 'Zwart'-gehalte. Ligt daar de goede Nederlandse typografische traditie misschien? In het land van de vlotte ontwerpers. Nu goed, vlot zijn die jongens van janenrandoald, Jan en Randoald, ook wel en dat zullen intussen nogal wat opdrachtgevers in Vlaanderen geweten hebben. …

Read more by downloading the pdf.

Info

Introduction to the work of janenrandoald. Published in their first book 'Graphic micmac' (2008). Language: Dutch.


download pdf
Related projects